Ghid Prima Casa – ce pasi ai de urmat pentru a obtine un credit Prima Casa

31-10-2014 / Blog prima casa

Ghid Prima Casa – ce pasi ai de urmat pentru a obtine un credit Prima CasaVrei să-ţi cumperi o casă sau un apartament şi un credit Prima Casă ţi se pare cea mai bună soluţie pentru tine? Presupunând că ai găsit locuinţa pe care o consideri potrivită, iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi mai departe ca să primeşti aprobare pentru un credit Prima Casă:

 

 

 

 

Pasul 1

 

Vii cu documentele necesare pentru creditul Prima Casă la banca pe care ai ales-o, pentru ca aceasta să le analizeze şi să-ţi dea acceptul pentru împrumut. Majoritatea băncilor îţi vor cere, pentru început, următoarele lucruri:

 

- actul tău de identitate sau, după caz, al altor coplatitori

 

- adeverinţă de venit

 

- o declaraţie pe propria răspundere autentificată la notar, conform căreia deţii în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, cel mult o locuinţă cu o suprafaţă utilă de maximum 50 de meţi pătraţi, dobândită prin orice alt mod decât prin programul Prima Casă

 

- documentele locuinţei pe care ai ales să o cumperi: contractul sau antecontractul de vânzare-cumpărare (unde să fie stipulat clar modalitatea de plată şi avansul care se va achita, care trebuie sa fie de 5% din valoarea locuinței), extrasul de carte funciară şi un certificat de eficiență energetică al imobilului


Pasul 2

 

Pregătește-te să semnezi cererea de credit. Banca verifică dacă îndeplineşti condiţiile pentru Prima Casă şi îţi va spune care este valoarea maximă a creditului pe care o poţi primi.

 

Pasul 3

 

Semnezi cererea de credit de la bancă. Cererea conţine toate informaţiile referitoare la credit, de la suma împrumutată până la perioada de acordare a creditului.


Pasul 4


Banca îți evaluează locuința cu ajutorul unui evaluator (care poate fi ori un angajat al instituţiei sau o persoană externă acesteia). Ține cont că unele bănci oferă serviciul de evaluare gratuit, însă sunt şi unele cazuri în care trebuie să plătești pentru evaluare. Dacă te răzgândești şi nu mai vrei creditul Prima Casă nu mai poți recupera banii plătiţi pentru evaluare.


Pasul 5


Primeşti răspunsul de la bancă în legătură cu dosarul de creditare Prima Casă. În cazul în care a fost acceptat, banca trimite mai departe dosarul la Fondul de Garantare, pentru aprobarea finală


Pasul 6

 

După ce Fondul de Garantare aprobă dosarul tău, semnezi contractul de credit, contractele de ipotecă şi va trebui să pui la dispoziţa băncii poliţa de asigurare a imobilului.


Pasul 7

 

Felicitări! Ai primit creditul Prima Casă! Banca îți va vira suma stabilită în contul curent deschis în moneda împrumutului, de unde aceasta se va transfera în contul vânzătorului, într-una sau mai multe tranșe.

 

Pe portalul DezvoltatorImobiliar.ro găsești aici locuințele care se pot cumpăra prin credit Prima Casă, sau vezi ansambluri rezidentiale cu locuinţe care se pot cumpăra prin Prima Casă

 

Dorești un Credit Prima Casă sau de Nevoi PersonaleAplică AICI.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.