Fondurile Prima Casa pentru ANL isi schimba destinatia

13-09-2014 / Blog prima casa

Fondurile Prima Casa pentru ANL isi schimba destinatiaFondurile Prima Casă pentru ANL îşi schimbă destinaţia. Acestea vor putea fi folosite de bănci şi pentru a credita celelalte case şi apartamente. Care este motivul?

 

Pentru că s-au folosit doar aproximativ 2% din cele 500 de milioane de lei din creditele Prima Casă pentru locuinţele construite de către ANL s-a decis că restul fondurilor să poată fi folosite şi pentru finanţarea celorlalte locuinţe. Din luna august până acum, interesul pentru casele şi apartamentele construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe a fost foarte mic.

 

Până la sfârşitul anului 2014 se estimează că se vor folosi doar încă 5,2 milioane de lei pentru creditarea locuinţelor ANL, iar Guvernul a decis ca fondurile rămase să meargă şi către celelalte categorii de locuinţe. Un alt motiv pentru această decizie este că plafonul de garanţii de peste 1 miliard de lei pentru finanţarea locuinţelor construite de către ceilalţi dezvoltatori sau pentru cele din blocuri vechi au fost epuizate în iulie.

 

Programul Prima Casă a avut şi are în continuare foarte mare succes pe piaţa din România, datorită avansului de doar 5% cerut.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.