TIOR

Fondurile pentru Prima Casa se apropie de epuizare

Fondurile pentru Prima Casa se apropie de epuizareFondurile pentru Prima Casă se apropie de epuizare. Unele bănci din România au rămas deja fără plafoanele dedicate acestui program, iar până la alocarea unor noi sume acestea se află în incapacitate de a mai finanţa.

 

Banii pentru creditele Prima Casă sunt aproape de epuizare. Românii care caută apartamente de vânzare sunt sfătuiţi să aştepte ca Guvernul să aloce noi fonduri pentru Prima Casă, prin suplimentarea garanţiilor. Anul acesta, băncile au avut la dispoziţie 500 de milioane de lei pentru finanţarea locuinţelor construite de către ANL, sumă din care au fost folosiţi 315 milioane de lei. Garanţiile pentru restul apartamentelor noi şi vechi au fost epuizate în întregime încă din luna iulie.

 

O soluţie propusă de către Ministerul Finanţelor este ca fondurile pentru apartamentele şi casele ANL să poată fi folosite şi pentru restul locuinţelor. Până ca acest lucru să poată deveni posibil, trebuie că hotărârea să fie publicată în Monitorul Oficial, iar Fondul de Garantare să aloce fondurile către instituţiile de creditare. Este de aşteptat ca noile fonduri să fie disponibile în cel mai scurt timp.

 

Vezi aici apartamentele disponibile prin Prima Casa!

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI