TIOR

Finantele ne asigura ca vor suplimenta plafonul Prima Casa

Finantele ne asigura ca va suplimenta plafonul Prima CasaMinisterul Finanţelor ne asigură că va suplimenta plafonul Prima Casă. Această măsură va fi luată pe termen scurt, deoarece în continuare există o cerere uriaşă pentru Prima Casă.

La scurt timp după ce a redistributi garanţiile nefolosite de 28 milioane lei către băncile care au rămas fără fonduri Prima Casă (BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin şi Banca Transilvania), Ministerul Finanţelor anunţă că va suplimenta plafonul pentru Prima Casă din nou.

„Cu siguranţă vom suplimenta fondurile, pe termen scurt, pentru că cererea este în continuare mare pentru acest program, iar creditarea ipotecară din partea băncilor este sub aşteptări. Acum analizăm suma cu care vom suplimenta, care probabil va fi de câteva sute de milioane de lei. Ne aşteptăm că din a doua parte a anului, ritmul cererilor să scadă“, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, pentru site-ul capital.

Vânzări duble de credite Prima Casă în primele 5 luni din 2016

Nu este deloc de mirare că Finanţele iau în calcul suplimentarea plafonului Prima Casă, pentru că în primele 5 luni din anul 2016 băncile au acordat peste 16.000 de credite prin intermediul programului. Acestea au avut o valoare dublă faţă de perioada similară din 2015.

Viitorul Prima Casă – ce s-ar putea schimba?

Programul Prima Casă ar putea fi schimbat în perioada următoare. Intenţia Guvernului este încurajarea achiziţiei de locuinţe noi prin Prima Casă. Rămâne de văzut cum se va putea face acest lucru şi ce măsuri vor fi luate de către Executiv.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI