TIOR

Efectul darii in plata – vanzarile Prima Casa iau avant

Efectul darii in plata – vanzarile Prima Casa iau avantEfectul dezbaterilor aprinse cu privire la darea în plată a contribuit la vânzări foarte numeroase de credite Prima Casă. Până acum, în anul 2016, au fost acordate peste 4.700 credite Prima Casă.

Tot mai mulţi români sunt interesaţi să cumpere locuinţe prin credite Prima Casă. Posibilitatea aplicării legii dării în plată şi creşterea avansului pentru împrumuturi au condus la vânzări record de credite Prima Casă: doar în primele luni ale anului 2016 au fost acordate 4.700 de astfel de împrumuturi.

În ultimele săptămâni, băncile au anunţat că au vândut chiar şi 370 de credite pe zi, un număr foarte mare chiar şi în cele mai optimiste scenarii. Spre exemplu, în 2015, în cele mai bune zile abia se depăşeau 200 de credite acordate.

Pentru întregul an 2016, Guvernul României a pus la dispoziţia băncilor 1,69 de miliarde de lei pentru garantarea creditelor prin programul Prima Casă. Banii sunt suficienţi pentru aproximativ 20.000 de români, dacă luăm în calcul o valoare medie a locuinţelor de 171.000 de lei, cât a fost înregistrat în ultimii ani. Din anul 2009 şi până acum, peste 160.000 de români şi-au luat casă ori apartament prin programul guvernamental Prima Casă.

TNI, următorul eveniment important din piaţa imobiliară românească

Persoanele care vor să-şi cumpere locuinţa, inclusiv prin programul Prima Casă, au la dispoziţie Târgul Naţional Imobiliar, din perioada 15-17 aprilie 2016. Acolo, zeci de agenţii imobiliare şi dezvoltatori îşi vor expune ofertele de case şi apartamente, din ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi din împrejurimi.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI