TIOR

E oficial – fonduri noi pentru Prima Casa!

E oficial – fonduri noi pentru Prima Casa!Românii au motive de bucurie: plafonul Prima Casă a fost suplimentat cu 500 milioane lei. Măsura a fost anunţată printr-o hotărâre de Guvern, adoptată în data de 18 mai 2016.

Pentru că majoritatea băncilor din România epuizaseră sau erau pe punctul de a-şi epuiza plafoanele pentru programul Prima Casă, Guvernul a fost nevoit până la urmă să suplimenteze fondurile pentru cel mai popular program de creditare din ţară.

Noutăţi pentru Prima Casă – ce se schimbă?

Conform hotărârii de Guvern adoptate, finanţatorii eligibili participanţi în cadrul programului (adică băncile) nu pot prelua solicitări de acordare a unei finanţări garantate dacă acestea conduc la depăşirea plafonului alocat.

Ce se întâmplă în situaţia în care această prevedere nu este respectată? În cazul în care prevederea nu este respectată, responsabilitatea cu privire la modalitatea de soluţionare a acestor situaţii revine în totalitate finanţatorilor.

13.100 de garanţii Prima Casă au fost acordate doar în primele 4 luni ale anului 2016!

Legea dării în plată şi toate discuţiile pe seama acesteia au condus la o cerere foarte mare pentru credite Prima Casă. Astfel, în perioada ianuarie-aprilie 2016, românii au cumpărat peste 13.100 de credite Prima Casă, de 1,2 miliarde lei, de aproximativ 2 ori mai numeroase faţă de aceeaşi perioadă din anii 2014 şi 2015.

De la introducerea programului Prima Casă pe piaţă din România, băncile au vândut peste 178.000 de credite.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI