Dezvoltatorii imobiliari se lupta pentru Prima Casa

23-02-2016 / Blog prima casa

Dezvoltatorii imobiliari se lupta pentru Prima CasaUrbanis, o asociaţie a dezvoltatorilor imobiliari din România, îşi doreşte că programul Prima Casă să fie exclus din legea dării în plată, întrucât, în sens contrar, piaţa imobiliară va fi afectată profund.

Conform Asociaţiei dezvoltatorilor imobiliari din România (Urbanis), în zona Bucureşti-Ilfov sunt în construcţie peste 15.000 de locuinţe noi. De aceea, în eventualitatea în care programul Prima Casă este inclus în legea dării în plată, atunci dezvoltatorii vor avea mari probleme să vândă casele şi apartamentele, pentru că cea mai mare parte a cumpărătorilor folosesc creditele Prima Casă.

Potrivit Urbanis, dezvoltatorii imobiliari vor pierde sute de milioane de euro dacă legea dării în plată intră în vigoare în forma actuală. De asemenea, şi debitorii care au achitat deja avansul pentru locuinţe, dar şi firmele de construcţii sau cele care produc materie primă pentru construcţiile de apartamente şi case vor întâmpina dificultăţi financiare.

Concluzia Asociaţiei dezvoltatorilor imobiliari din România este că promulgarea legii, fără excluderea Prima Casă, ar produce pierderi extrem de importante, ar putea conduce la blocarea contractelor în derulare privind achiziţia unei locuinţe şi ar crea probleme economice mult mai grave decât beneficiile aprobării legii.

"Programul Prima Casă a fost şi rămâne motorul pieţei imobiliare şi cel mai de succes program guvernamental al României, din ultimi 7 ani, în domeniul construcţiei de locuinţe. Până în prezent, circa 160.000 de persoane, în majoritatea lor tineri, au putut achiziţiona o locuinţă, datorită în principal, condiţiilor avantajoase privind avansul şi a unei dobânzi mai scăzute, condiţii care au fost generate de garanţia acordată de Statul Român" este menţiunea Urbanis într-un comunicat de presă.

Prima Casă este cel mai de succes program de creditare imobiliară din România. Doar 0,04% din creditele Prima Casă sunt neperformante, iar peste 90% din împrumuturile ipotecare sunt acordate prin programul Prima Casă.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.