Cum se stabileste dobanda pentru Prima Casa?

08-03-2014 / Blog prima casa

Cum se stabileste dobanda pentru Prima Casa?Vrei să-ţi cumperi o casă nouă cu ajutorul unui credit Prima Casă şi vrei să ştii mai multe detalii despre acest program? Pentru început, este bine să afli cum se calculează dobânda pentru creditele Prima Casă.

 

Cum se stabileşte dobânda pentru creditele Prima Casă?

 

Pentru stabilirea dobânzii unui credit Prima Casă se ia în calcul indicatorul Robor la 3 luni şi, în cele mai multe cazuri, o marjă procentuală, a cărei valoare depinde de fiecare bancă în parte. Spunem “în cele mai multe cazuri” deoarece există şi excepţii, cum ar fi Banca Transilvania, care nu percepe nicio marjă pe lângă Robor la creditele Prima Casă.

 

Valoarea Robor-ului la 3 luni este stabilită, deseori, în funcţie de cea mai nouă rată Robor anunţată de BNR. În mod normal, rata dobânzii pentru creditele Prima Casă este actualizată la 3 luni şi depinde de fluctuaţiile Robor-ului.

 

Mai există şi situaţia în care rata dobânzii creditelor Prima Casă este actualizată în funcţie de indicatorul Robor, la o anumită dată stabilită dinainte. Analiştii de la conso.ro spun că prima zi din fiecare trimestru al fiecărui an este, de regulă, data prestabilită. În acest caz, actualizarea dobânzii se va face în acelaşi moment pentru clienţii cu credite Prima Casă, în funcţie de ziua aleasă de fiecare bancă în parte.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.