TIOR

Continua sau nu Prima Casa? Raspunsul va veni curand

Continua sau nu Prima Casa? Raspunsul va veni curandContinuă suspansul cu privire la programul Prima Casă. Ministerul Finanţelor întârzie să dea răspunsul decisiv, aşa că băncile, dar şi clienţii sunt lăsaţi în suspans.

 

Programul Prima Casă, cel mai de succes program de creditare din România ultimilor 6 ani, ar putea deveni istorie de anul viitor, dacă Ministerul Finanţelor va decide oprirea sa. Anca Dragu, ministrul finanţelor, a declarat că, datorită vânzărilor excelente de credite ipotecare şi imobiliare în afara programului Prima Casă, anularea acestuia anul viitor ar fi o opţiune de luat în seamă.

 

Totuşi, dacă programul ar continua, atunci mai mult ca sigur că vor apărea mai multe modificări. „În acest moment ne uităm la oportunitatea programului şi luăm în calcul diferite scenarii. Aceste scenarii au în vedere actualele date economice şi macroeconomice, deoarece constatăm o creştere accelerată a creditului în afară programului Prima Casă. De asemenea, avem o situaţie a lichidităţii în bănci foarte bună care nu ar mai necesită atâta sprijin din partea statului. Deci toate aceste elemente legate de costuri şi oportunităţi sunt luate în considerare în acest moment“, a spus Dragu.

 

Conform minstrului Finanţelor, de la sfârşitul anului 2009 şi până acum au fost vândute peste 160.000 de credite Prima Casă.

 

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI