Ce aduce nou programul Prima Casa in 2016?

30-11-2015 / Blog prima casa

Ce aduce nou programul Prima Casa in 2016?Programul Prima Casă ar putea fi schimbat anul viitor. Ministerul Finanţelor are planuri de a modifica semnificativ condiţiile de creditare.


Garanţiile şi avansul solicitate în cadrul programului Prima Casă ar putea creşte de la anul, în condiţiile în care este foarte posibil ca legea dării în plata a bunurilor ipotecate să între în vigoare. Băncile se vor vedea astfel nevoite să înăsprească toate condiţiile de creditare, inclusiv cele pentru Prima Casă.


“Vom reanaliza programul Prima Casă şi am putea modifică condiţiile de acordare a garanţiilor”, a declarat Ministrul Finanţelor în timp ce bancherii sunt tot mai siguri că expunerea instituţiilor de creditare la riscuri va conduce la înăsprirea condiţiilor de creditare.


Până la sfârşitul lunii septembrie 2015 fuseseră vândute credite Prima Casă de 13 miliarde lei


13 miliarde lei este suma vânzărilor creditelor Prima Casă, în cei 6 ani de existenţă a programului guvernamental. Fondul Naţional de Garantare a acordat 157.000 de garanţii pentru Prima Casă.


Băncile din România au vândut 157.000 de credite Prima Casă, din a doua parte a anului 2009 şi până acum. Suma vânzărilor de credite Prima Casă este de 13 miliarde lei, asta însemnând că s-au acordat garanţii pentru împrumuturi de 26 miliarde lei.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.