Cati romani si-au luat locuinte prin Prima Casa in primele sase luni ale anului

02-08-2016 / Blog prima casa

Cati romani si-au luat locuinte prin Prima Casa in primele sase luniPeste 21 000 de români și-au luat apartamente sau case prin programul Prima Casă în prima jumătate a anului 2016. Garanțiile pentru programul guvernamental date de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Motivul aceste creșteri rapide din primele șase luni ale anului a fost incercitudinea privind creditele ipotecare, după dezbaterea și introducerea legii dării în plată, scriu cei de la economica.net

Pentru anul 2016, plafonul de garanții a fost suplimentat cu 500 milioane de lei în luna mai. Băncile care au primit aceste suplimente au fost: Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Crédit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

La finalul lunii iulie, stocul de credite ipotecare, atât în lei, cât și în euro, era de aproximativ 55,6 miliarde de lei, conform datelor BNR.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.