TIOR

Cati romani au beneficiat de Prima Casa

Cati romani au beneficiat de Prima CasaDe la începutul programului guvernamental în 2009 și până la sfârșitul lunii iulie 2016, aproximativ 200.000 de români și-au luat locuințe prin programul Prima Casă. Valoarea totală a garanțiilor acordate de stat este de aproape 16.7 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor Publice propune suplimentarea plafonului de garantare a creditelor pentru Prima Casă pe anul acesta cu 500 de milioane de lei.

”Așa cum am anunțat, venim în ajutorul românilor care vor să cumpere o locuință și majorăm pentru a doua oară anul acesta plafonul de garanții alocat pentru Prima Casă. Suma suplimentară nu afectează ținta de deficit bugetar. Aceasta a fost estimată în funcţie de volumul solicitărilor aflate în diverse stadii de aprobare și de pre-aprobare, care exced disponibilul de plafon existent. Pe lângă această suplimentare, avem în vedere și elaborarea în premieră a unei strategii pe termen mediu pentru programul Prima Casă, corelată cu Strategia locuirii elaborată de MDRAP și aflată în consultare publică” , declara Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.

Inițial, programul guvernamental a beneficiat de un plafon de 1.6 miliarde de lei, care a fost suplimentat cu jumatate de miliard după intrare în vigoare a legii dării în plată.

Suplimentare este binevenită. Cei care îşi caută o locuinţă în Bucureşti nu vor să cheltuiască mai mult de 81.000 de euro pentru zona centrală, potrivit unui studiu ImoResearch, realizat la cererea portalului DezvoltatorImobiliar.ro. Cifrele arată şi că oamenii sunt dispuşi să dea cel mult 68.000 de euro pentru o locuinţă dintr-o zonă semicentrală a Capitalei, 58.000 de euro pentru cartierele limitrofe şi maximum 65.000 de euro pentru o locuinţă din apropierea Bucureştiului. Conform unor date transmise de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, valoarea creditului acordat prin programul prima casă este de 36.000 de Euro.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI