TIOR

Cate credite Prima Casa a vandut CEC Bank in 2015?

Cate credite Prima Casa a vandut CEC Bank in 2015?CEC Bank a vândut peste 4.500 de credite Prima Casă în anul 2015, adică aproximativ 15% din totalul de împrumuturi Prima Casă la nivelul tuturor băncilor din sistem.

740 milioane lei este volumul vânzărilor de credite Prima Casă la CEC Bank anul trecut, conform informaţiilor de la bancă. Instituţia statului a anunţat că a reuşit să vândă peste 4.500 de credite Prima Casă doar în 2015, în condiţiile în care la nivelul tuturor băncilor au fost vândute aproximativ 30.000 de împrumuturi. De asemenea, CEC Bank a acordat în jur de 1.000 de credite ipotecare standard, la achiziţionarea împreună cu un credit prin card.

La nivelul CEC Bank, în anul 2015 ponderea creditelor în valută a fost nesemnificativă, sub 1%, raportat la creditele acordate în moneda naţională. Vom continua să susţinem această politică şi să structurăm ca atare gama de produse“, este declaraţia preşedintelui CEC Bank, Radu Gheţea.

Nu doar la CEC Bank au fost vânzări foarte mici de credite în valută, ci şi la multe dintre celelalte instituţii de creditare din ţară. De altfel, după ani de zile în care ponderea împrumuturilor în valută depăşea cu mult pe cea a împrumuturilor în lei, acum situaţia s-a inversat!

Primele luni ale anului 2016 – peste 5.000 de credite Prima Casă vândute

Tot mai mulţi români sunt interesaţi să cumpere locuinţe prin credite Prima Casă. Posibilitatea aplicării legii dării în plată fără excluderea programului Prima Casă şi creşterea avansului pentru împrumuturi au condus la vânzări record de credite Prima Casă: doar în primele luni ale anului 2016 au fost acordate peste 5.000 de astfel de împrumuturi.

Pentru întregul an 2016, Guvernul României a pus la dispoziţia băncilor aproape 1,70 miliarde de lei pentru garantarea creditelor prin programul Prima Casă. Banii ajung pentru aproximativ 20.000 de români, dacă luăm în calcul o valoare medie a locuinţelor similară cu cea înregistrată în ultimii ani.

Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI