TIOR

Care este valoarea creditelor Prima Casa acordate de BRD in 2013

Care este valoarea creditelor Prima Casa acordate de BRD in 2013Cea de-a două bancă din România, după numărul de active, BRD, a acordat credite Prima Casă în valoare de 240 de milioane de lei de-a lungul anului 2013. Cele mai multe împrumuturi au fost accesate de către bucureşteni (circa 30%).

 

Aproape jumătate din clienţii Prima Casă au vârste sub 30 de ani

 

Potrivit unui anunţ BRD, 49% din clienţii care au contractat un credit Prima Casă în 2013 sunt tinerii cu vârste sub 30 de ani. O treime dintre beneficiari se încadrează între 31 şi 35 de ani, iar doar o cincime depăşesc vârstă de 35 de ani.

 

Conform reprezentanţilor BRD, valoarea medie a împrumuturilor Prima Casă pe anul 2013 a fost de 145.000 de lei.

 

Cum banca a epuizat plafonul garantat de stat (de 120 de milioane de lei), instituţia a cerut şi primit suplimentarea acestuia, cu încă 50 de milioane de RON. Astfel, BRD va putea acorda împrumuturi suplimentare, de 100 de milioane (potrivit reglementărilor programului Prima Casă).

 

"Cererea de credite Prima Casă a rămas la un nivel ridicat chiar şi după trecerea programului exclusiv în lei. Recentele evoluţii bune ale dobânzii de referinţă au susţinut cererea de credite, această fiind comparabilă cu cea existenţa în etapele anterioare ale programului. Creditele Prima Casă rămân în continuare produsul preferat al clienţilor atunci când aceştia îşi doresc să investească într-o locuinţă”, a declarat Adrian Jantea, Director Comercial persoane fizice în cadrul BRD Groupe Société Générale.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI