TIOR

BRD, plafon de 450 milioane de lei pentru Prima Casa

BRD, plafon de 450 milioane de lei pentru Prima CasaBRD a primit un plafon de 450 milioane de lei pentru programul Prima Casă, suficient pentru 7.000 de credite ipotecare. Cea de-a doua bancă din sistemul românesc are la dispoziţie pentru Prima Casă cu 40 milioane de lei mai puţin decât BCR, liderul instituţiilor de creditare din România.

 


Primele 2 bănci din ţară după numărul de active, BCR şi BRD, au primit aproape 40% din valoarea plafonului Prima Casă pentru anul 2015, adică 940 milioane de lei. Cu aceste fonduri, cele 2 instituţii au anunţat că vor putea oferi aproximativ 14.500 de credite Prima Casă, în condiţiile în care media unui astfel de împrumut este de 130.000 lei. În total, băncile din România pot accesa fonduri de 2,5 miliarde de lei pentru programul guvernamental.

 


Creditele Prima Casă au dobânzi nominale în jur de 4% pe an, iar avansul de doar 5% solicitat cumpărătorilor le fac cele mai atractive soluţii pentru românii care vor să-şi achiziţioneze o locuinţă prin împrumuturi bancare.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI