TIOR

BNR cere excluderea Prima Casa din legea darii in plata

BNR cere excluderea Prima Casa din legea darii in plataBNR cere excluderea Prima Casă din legea dării în plată. Viceguvernatorul Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, a declarat că programul Prima Casă este dependent de garanţiile de la stat, iar legea dării în plata ar revoca aceste garanţii.

“În momentul în care o garanţie poate fi anulată prin voinţă unui terţ, a debitorului, atunci băncile dau credite Prima Casă fără garanţia statului, ceea ce este imposibil, pentru că programul există doar dacă garanţia este menţinută”, a spus viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, cu referire la posibilitatea includerii programului Prima Casă în legea dării în plata.

Chiar şi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, este de acord cu declaraţia lui Bogdan Olteanu. Isărescu este de părere că statul şi-ar anula singur garanţiile emise dacă programul Prima Casă este inclus în legea dării în plată.

Banca Naţională şi-a menţinut punctul de vedere, conform căruia legea dării în plata ar trebui să aibă că scop ajutarea celor în nevoie. Pentru început, ar trebui definit clar cine sunt persoanele care pot beneficia de avantajele legii şi apoi să se definitiveze termenii de funcţionare.

Programul Prima Casă îşi continuă creşterea şi în anul 2016

În luna ianuarie 2016 au fost acordate aproximativ 1.500 de credite Prima Casă, pentru achiziţia de apartamente în ansambluri rezidenţiale sau pentru locuinţe în blocuri vechi. Valoarea acestor garanţii este de 132,8 milioane lei.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI