TIOR

Bilantul Prima Casa in 2014 pentru locuintele ANL – doar 259 imobile vandute

Bilantul Prima Casa in 2014 pentru locuintele ANL – doar 259 imobile vanduteConform arenaconstruct.net, de-a lungul anului 2014 au fost achiziţionate prin programul Prima Casă doar 259 de locuinţe construite de ANL. În ultimii 6 ani, un total de 692 de case şi apartamente livrate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe au fost cumpărate prin Prima Casă.

 

Foarte puţine persoane achiziţionează locuinţe ANL prin intermediul programului Prima Casă. În 2014, doar 259 de case şi apartamente construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe au fost vândute cu ajutorul acestor credite, în condiţiile în care, dacă ne raportăm la întreaga piaţă, românii au luat peste 25.000 de locuinţe prin programul Prima Casă.

 

Şi raportul din ultimii 6 ani (perioada 2010-2015) ne arată apetitul scăzut pentru locuinţele ANL din punctul de vedere al cumpărătorilor care aleg creditele Prima Casă. 692 de astfel de împrumuturi au acordat băncile pentru achiziţia caselor şi apartamentelor construite de către ANL. Recordul negativ a fost înregistrat în judeţul Suceava, unde au fost anunţate doar 4 vânzări.

 

492 milioane lei – suma disponibilă în cadrul programului Prima Casă pentru locuinţele ANL

 

Aproape o treime din plafonul alocat pentru programul Prima Casă în anul 2014 (492 milioane lei, din 1,6 miliarde lei) a fost alocat pentru locuinţele construite de către ANL. Vânzările au fost mult sub planuri, întrucât cu ajutorul Prima Casă se puteau cumpăra locuinţe finalizate, nefinalizate sau chiar şi în stadiul de construcţie.

 

Băncile se laudă cu vânzări excelente de credite Prima Casă

 

Multe dintre băncile din România au raportat vânzări foarte bune de credite Prima Casă în acest an. Spre exemplu, BCR a avut o creştere anuală de aproape 50% (între septembrie 2014 şi septembrie 2015), iar celelalte instituţii de creditare au anunţat, de asemenea, îmbunătăţiri ale programului.

 

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI