TIOR

BCR: Reluam creditele Prima Casa

BCR: Reluam creditele Prima CasaBanca Comercială Română (BCR) începe analiza socilitărilor noi de credite Prima Casă, atât pentru flux standard, cât și pentru flux opțional, cu alte cuvinte - ”anterior găsirii locuinței dorite”. Se va face analiza cererilor clienților din trecut care au expirat, dar și din partea clienților noi, se arată într-o informare transmisă de bancă. 

Din datele pe care le deține instituția financiară, banii vor ajunge săptâmăna viitoare. Încă nu se cunoaște valoarea exactă a plafonului ce va fi alocat Băncii Comerciale Române, din suplimentarea totală de 500 milioane de lei.

Prin noua suplimentare aprobată de Guvern, se vor acoperi circa 2.000 de noi cereri de garantare a creditului Prima Casă. Mai mult, potrivit documentelor, garanțiile vor fi de acum alocate băncilor în funcție de capacitatea instituților financire de atragere. Rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este în acest moment de 0,3%.

Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, declara faptul că o altă modificare vizează posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare şi pentru achiziţia unei noi locuinţe. Beneficiarii care au achiziţionat o locuință prin acest program, pot lua o nouă locuință, cu condiția să fie cu o suprafață utilă sau o valoare mai mare decât locuința anterioară.

Programul Prima Casă a fost suplimentat ultima oară în luna mai a acestui an, cu aceeași sumă: 500 de milioane de lei.

Peste 21.000 de români și-au achiziţionat apartamente sau case prin programul guvernamental în prima jumătate a anului 2016.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI