TIOR

BCR nu mai accepta cereri pentru Prima Casa

BCR nu mai accepta cereri pentru Prima CasaNu a trecut nici o săptâmâna de când Banca Comercială Română anunța reluarea programului Prima Casă și deja BCR spune că nu mai acceptă cereri noi de credite Prima Casă. Motivul: foarte multe cereri într-un timp scurt, se arată într-o informare trimisă de bancă. 

”Având în vedere avalanșa de cereri de credite Prima Casă care au fost acceptate în analiză începând de vineri 30.09.2016 și până astăzi, pentru a respecta prevederile alin (38) de la Art. 3 din Anexa nr. 1 la H.G. 717/ 2009 cu modificările și completările ulterioare, începând de astăzi, nu vom mai accepta cereri noi de credite Prima Casă în analiză (inclusiv cereri incomplete)”, apare în textul transmis de BCR.

Banca Comercială Română menționează și faptul că nu vor exista excepții de la regulă.

Vă reamintim, la finalul lunii septembrie Guvernul a suplimentat fondurile pentru Programul Prima Casă cu 500 de milioane de lei pentru anul 2016. Mai mult decât atât, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, declara faptul că o altă modificare vizează posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare şi pentru achiziţia unei noi locuinţe. Beneficiarii care au achiziţionat o locuință prin Prima Casă, pot lua o nouă locuință, cu condiția să fie cu o suprafață utilă sau o valoare mai mare decât locuința anterioară.

Programul Prima Casă a fost suplimentat ultima oară în luna mai a acestui an, cu aceeași sumă: 500 de milioane de lei. Conform statisticilor, peste 21.000 de români și-au achiziţionat apartamente sau case prin programul guvernamental în prima jumătate a anului 2016.

 

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI