TIOR

BCR: Guvernul ezita sa suplimenteze plafonul Prima Casa

BCR: Guvernul ezita sa suplimenteze plafonul Prima CasaPotrivit unei informări de la BCR, cel puţin pentru moment Guvernul României ezită să suplimenteze plafonul pentru Prima Casă. De asemenea, sunt şanse aproape nule că fondurile Prima Casă să fie distribuite de la celalte bănci mai devreme de luna iunie.

Ştim cu toţii că sunt multe bănci din România care au ajuns cu fondurile Prima Casă la limită sau chiar le-au şi epuizat. Printre acestea sunt ING, BRD, Alpha Bank şi cea mai mare instituţie de creditare din România, BCR.

Întrebarea pe care ne-o punem cu toţii este când anume se va suplimenta plafonul pentru cel mai popular program de creditare ipotecară din ţară. BCR are un răspuns, pe care vi-l redăm mai jos:

“Din informaţiile deţinute în acest moment, putem să vă comunicăm că cel puţin pentru moment Guvernul nu are în vedere suplimentarea plafonului pentru Programul Prima Casă în 2016. De asemenea, nu există aşteptări să primim o realocare de plafon prin redistribuire de la alte bănci mai devreme de luna iunie, iar acest lucru nu este o certitudine deoarece se va întâmpla în funcţie de ritmul de utilizare a plafonului alocat către celalalte bănci participante la program“.

BCR are peste 2.000 de clienţi cu cererile de credit în diverse stadii de aprobare şi care aşteaptă răspuns de la bancă. De-a lungul anului trecut, plafonul de garanţii pe care l-a avut la dispoziţie BCR pentru credite Prima Casă a fost de 490 de milioane lei, adică aproximativ 20% din totalul fondurilor alocate tuturor băncilor. Banca numărul 2 din România, BRD, a avut la dispoziţie un plafon de 450 milioane lei.

Băncile care participa la programul Prima Casă în acest an sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Unicredit Bank, Bancpost, Piraeus Bank România, CREDITCOOP, Banca Millennium SA, Banca Românească, Banca Transilvania, Credit Agricole Bank România, Marfin Bank, OTP Bank, Bank Leumi Romania, Romanian International Bank şi Intesa Sanpaolo Bank.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI