BCR are plafon nou pentru Prima Casa

18-04-2016 / Blog prima casa

BCR are plafon nou pentru Prima CasaBCR are plafon nou pentru Prima Casă. Conform estimărilor, cea mai mare bancă din ţară a primit un buget suplimentar pentru programul de stat, însă aceste fonduri ajung doar pentru 25% din necesar.

În urmă cu mai mult de o săptămână, BCR solicită aprobarea unui plafon suplimentar pentru programul Prima Casă, iar acum Fondul Naţional de Garantare transmite că au fost alocate noi fonduri pentru cea mai mare bancă din ţară, prin redistribuirea sumelor de la celelalte instituţii de creditare care participă la Prima Casă.

BCR are peste 2.000 de clienţi cu cererile de credit în diverse stadii de aprobare, iar noile sume puse la dispoziţie de Fondul de Garantare va acoperi doar o parte din necesar, adică aproximativ o pătrime. Astfel, circa 500 de persoane vor beneficia de credite Prima Casă de la BCR, asta dacă banca nu va primi noi fonduri în perioada următoare.

De-a lungul anului trecut, plafonul de garanţii pe care l-a avut la dispoziţie BCR pentru credite Prima Casă a fost de 490 de milioane lei, adică aproximativ 20% din totalul fondurilor alocate tuturor băncilor. Banca numărul 2 din România, BRD, a avut la dispoziţie un plafon de 450 milioane lei.

Per ansamblu, instituţiile de creditare din ţara noastră au beneficiat în anul 2015 de fonduri în valoare totală de 1,6 miliarde lei, inclusiv realocarile din 2014.

Alte 3 bănci sunt în aceeaşi situaţie că BCR

ING Bank, BRD şi Alpha Bank sunt în aceeaşi situaţie că BCR. Toate aceste bănci au anunţat că pentru moment au blocat cererile pentru programul Prima Casă până la alocarea de noi plafoane.

Vestea bună este că programul Prima Casă a fost exclus din legea dării în plată, iar mai mult ca sigur viitorul său nu se va încheia prea curând.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.