TIOR

BCR a consumat fondurile noi pentru Prima Casa!

BCR a consumat fondurile noi pentru Prima Casa!BCR, cea mai mare bancă din România după numărul de active, a consumat fondurile noi pentru Prima Casă. Cei 88,6 milioane lei alocaţi de Fondul de Garantare către BCR au fost utilizaţi în întregime.

Informaţie de ultimă oră: BCR a rămas fără plafon pentru Prima Casă, la nici 2 săptămâni de când Fondul de Garantare alocase o sumă de 88,6 milioane lei! Toate solicitările de credite Prima Casă de la clienţi au fost trimise către Fondul de Garantare, în limita resurselor disponibile.

Pentru moment, banca nu are detalii referitoare la suplimentarea plafonului Prima Casă pentru anul 2016.

BCR primise o cincime din noul plafon Prima Casă

Din cei 500 milioane lei alocaţi instituţiilor de creditare din România pentru noul plafon Prima Casă, 88,6 milioane lei au fost trimişi către BCR, cea mai mare bancă din ţară. Din această sumă, BCR putea să acorde credite Prima Casă în valoare de aproximativ 177 milioane lei, întrucât jumătate din garanţii sunt suportate de către Stat.

Din suma primită de la Ministerul Finanţelor pentru programul Prima Casă banii au fost folosiți cu prioritate pentru solicitările aprobate deja, iar dosarele aflate în proces de analiză îşi vor continua fluxul de procesare ca şi până acum.

Aceeaşi bancă anunţa că în prima parte din anul 2016 creşterea cererilor pentru credite Prima Casă a fost de 350% comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut. De aceea, BCR estima că noul plafon, în valoare de 88,6 milioane lei, este suficient pentru circa 1.000 de credite Prima Casă, în mare parte din ele pentru clienții cu dosarele aprobate deja.

De la sfârşitul anului 2009, când programul Prima Casă a fost lansat pe piaţă şi până acum, BCR a vândut 51.000 de astfel de împrumuturi, de 8,5 miliarde lei. 182.000 de credite Prima Casă au fost acordate de toate băncile din ţară.

Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI