TIOR

Bancile pot folosi tot plafonul Prima Casa pentru 2016

Bancile pot folosi tot plafonul Prima Casa pentru 2016Conform Ministerului Finanţelor Publice, băncile au acces la întreaga sumă de 1,69 miliarde euro, plafon pentru programul Prima Casă pe anul 2016. Ministerul a alocat în totalitate aceste fonduri pentru băncile comerciale din ţara noastră.

În plină dezbatere a proiectului legii dării în plată, Ministerul Finanţelor Publice anunţă că băncile au acces la toată suma de 1,69 miliarde euro, pentru acordarea de credite Prima Casă în anul 2016.

Pentru 2016, Guvernul a stabilit un plafon de 1,3 miliarde lei, la care se adaugă 200 milioane lei din rambursări de rate de capital efectuate până la 31 decembrie, 172,5 milioane lei din diferenţe rămase neutilizate de anul trecut, respectiv 17,7 milioane lei plafon reutilizat în condiţiile legii.

"Pentru finanţatorii care au transmis solicitări de alocare a plafonului de 1,3 miliarde de lei pentru anul 2016, respectiv Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, suma a fost repartizată prin efectuarea de alocări pro rată în cadrul acestuia în funcţie de solicitările transmise de aceştia”, este menţiunea dintr-un comunicat de presă al Ministerul Finanţelor Publice.

Programul Prima Casă, în pericol dacă legea dării în plată intră în vigoare

Se pare că sunt şanse importante că Prima Casă să fie inclusă în legea dării în plată, chiar dacă băncile se opun acestei măsuri. În eventualitatea în care asta se va întâmplă, atunci programul de creditare este în mare pericol.

Creditele Prima Casă reprezintă jumătate din totalul împrumuturilor acordate de bănci. În peste 6 ani de la apariţie, prin intermediul programului Prima Casă au fost vândute peste 166.000 de garanţii, în valoare de 3,2 miliarde euro (1.500 doar în prima lună şi jumătate din anul 2016).

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI