TIOR

Bancile merg in continuare pe mana Prima Casa

Bancile merg in continuare pe mana Prima CasaBăncile merg în continuare pe mâna Prima Casă. Ministerul Finanţelor Publice anunţă că toate băncile participante la Prima Casă încă sunt prezente în cadrul programului.

Ministerul Finanţelor Publice vine cu o veste foarte bună pentru românii care vor să-şi cumpere case şi apartamente prin intermediul programului Prima Casă: toate băncile care îşi anunţaseră participarea acordă în continuare credite Prima Casă.

“Finanţatorii participanţi în cadrul programului acordă actualmente credite 'Prima casă' în baza alocării sumei de 200 milioane de lei provenite din rambursări de rate de capital efectuate până la dată de 31 decembrie 2015, precum şi din diferenţele rămase neutilizate din sumele alocate anul trecut, în valoare totală de 172.580.733 lei şi din plafonul reutilizat în condiţiile legii, disponibil până la dată de 31.12.2016, de 17.749.422 de lei”, este anunţul pe care îl aşteptau toţi românii.

Pentru anul 2016, Guvernul a alocat un plafon total de garantare de 1,69 miliarde lei. Până acum încă se folosesc fondurile rămase de anul trecut, dar şi cele provenite din rambursările de rate de capital tot de anul trecut, care totalizează, cumulat, 390,3 milioane lei. După aceea se vor folosi sumele din plafonul suplimentar, de 1,3 miliarde lei.

În luna ianuarie 2016 au fost acordate aproximativ 1.500 de credite Prima Casă, pentru achiziţia de apartamente în ansambluri rezidenţiale sau pentru locuinţe în blocuri vechi.

1.482 de garanţii Prima Casă au fost acordate în prima lună din anul 2016, potrivit Fondului de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, informează zf.ro. Valoarea acestor garanţii este de 132,8 milioane lei.

Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI