TIOR

Banca Romaneasca, beneficiara unui plafon de 62 milioane lei pentru Prima Casa

Banca Romaneasca, beneficiara unui plafon de 62 milioane lei pentru Prima CasaBanca Românească este beneficiara unui plafon de 62 milioane de lei pentru Prima Casă. Instituţia va putea acorda anul acesta credite Prima Casă de 124 milioane de lei.

 

Până la sfârşitul anului 2015, Banca Românească poate folosi un plafon Prima Casă de 62 milioane de lei, după repartizarea fondurilor. Întrucât jumătate din fiecare credit Prima Casă este garantat de Stat, banca poate vinde împrumuturi Prima Casă de 124 milioane de lei.

 

Conform declaraţiilor oficialilor de la Banca Românească, valoarea medie a creditelor Prima Casă a fost de aproximativ 35.000 de euro, iar cele mai mari cereri au fost pentru apartamentele de 2 şi 3 camere. De la începutul programului Prima Casă, în a doua parte a anului 2009, Banca Românească a oferit 5.500 de credite Prima Casă.

 

Dobânzile pentru creditele Prima Casă vândute de Banca Românească se calculează în funcţie de valoarea indicelui Robor la 3 luni, la care se adaugă o marjă fixă de 2,5%.

 

Află tot ce trebuie să știi despre programul Prima Casă, din ghidul nostru Prima Casă!

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI