TIOR

Banca ce are cele mai multe fonduri Prima Casa

Banca ce are cele mai multe fonduri Prima CasaBRD a primit cele mai multe fonduri noi pentru programul Prima Casă. 111 milioane lei este plafonul alocat către BRD, bani din care banca poate vinde credite Prima Casă în valoare de 222 milioane lei.

Dintre toate cele 18 bănci din România care sunt înscrise în programul Prima Casă, BRD dispune de cea mai mare sumă nouă, venită de la Ministerul Finanţelor: 111 milioane lei. În comparaţie cu BCR, prima bancă din ţară după numărul de active, BRD are cu peste 22 milioane lei mai mult. De la sfârşitul anului 2009, când programul Prima Casă a fost lansat pe piaţă şi până acum, BCR a vândut 51.000 de astfel de împrumuturi, de 8,5 miliarde lei. 182.000 de credite Prima Casă au fost acordate de toate băncile din ţară.

Conforum unui calcul, BRD poate vinde puţin peste 1.000 de credite noi cu plafonul alocat, întrucât valoarea medie a unui împrumut Prima Casă este de 27.000 euro. Totuşi, ar putea să nu fie cazul, întrucât mai mult ca sigur şi BRD va trebui mai întâi să aloce din garanţii dosarelor deja aprobate şi abia mai apoi să aloce garanţii dosarelor noi.

Încă nu ştim exact ce valori au celelalte sume alocate băncilor participante la Prima Casă. 18 bănci din România participă la programul Prima Casă. Acestea sunt Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit.

500 milioane lei este plafonul pentru Prima Casă, alocat la începutul lunii iunie 2016 de către Ministerul Finanțelor. Această sumă este așteptată sa fie de ajuns doar câteva luni, pentru că cererea de credite Prima Casă este la un nivel uriaș.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI