TIOR

Au mai ramas 380 milioane lei pentru Prima Casa

Au mai ramas 380 milioane lei pentru Prima CasaAu mai rămas 380 milioane lei din plafonul Prima Casă, bani din care băncile pot vinde puţin peste 3.000 de credite. Incertitudinea cu privire la alocarea unui nou plafon este încă prezen.

La mijlocul lunii iunie 2016, Fondul Naţional de Garantare mai avea la dispoziţie 380 milioane lei pentru programul Prima Casă. Din această sumă, băncile ar putea să acorde în jur de 3.000 de credite Prima Casă, dacă luăm în calcul medie pe împrumut: 27.000 euro. Cele mai multe bănci participante la programul Prima Casă doar finalizează dosarele anterioare şi nu mai vând împrumuturi noi.

Guvernul se gândeşte la modificarea din temelii a programului Prima Casă

Încercăm să directionam cererea foarte mare către acele persoane care au nevoie de ajutor şi se va concentra pe avans discuţia, pentru că este discutabil dacă cu un avans de 5% este bine şi normal să ai acces la un credit pe termen de 30 de ani, în condiţiile în care în alte ţări produse similare au avansuri de peste 20%. Discuţiile sunt în derulare, se realizează o analiză, încă nu s-a stabilit o concluzie”, este declaraţia oficială a reprezentanţilor Fondului de Garantare, care a pus pe jar pe toţi românii care vor să-şi cumpere locuinţe cu credite.

Rămâne de văzut ce se va întâmplă, însă presiunea băncilor şi a populaţiei pentru continuarea programului Prima Casă este foarte mare, iar într-o formă sau alta, acesta va merge mai departe.

Vânzările uriașe de credite Prima Casă din acest an au fost cauzate de legea dării în plată.

Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI