TIOR

Anca Dragu: Banii pentru Prima Casa vor ajunge saptamana viitoare, cel tarziu cealalta

Anca Dragu: Banii pentru Prima Casa vor ajunge saptamana viitoare, cel tarziu cealaltaSuplimentarea pentru programul Prima Casă va veni probabil săptămâna viitoare, cel târziu cealaltă, a spus Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, într-un interviu acordat Agerpres.

"Probabil săptămâna viitoare, cel târziu cealaltă. Nu s-a aprobat încă, pentru că este în proces de avizare la ministere. Am venit acum cu o suplimentare de 500 de milioane de lei. De asemenea, avem 8 - 9 milioane redistribuiți din 2014" a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

De asemenea, Anca Dragu a punctat câteva idei și despre strategia pe termen lung privind acest program guvernamental.

"Am făcut analize preliminare pe acest program și pe cererea și oferta de locuințe din România. Am constatat că există o ofertă deficitară, că, față de alte țări ale Uniunii Europene, România are ofertă mai mică de locuințe noi anual. De asemenea, confortul este mai scăzut decât în alte state europene. Probabil că acest program ar trebui să sprijine populația — și în special populația tânără - o perioadă mai lungă de timp, până când lucrurile se îmbunătățesc în această zonă de imobiliare", a explicat ministrul.

Ministerul Finanţelor Publice a propus săptămâna trecută suplimentarea plafonului de garantare a creditelor pentru Prima Casă pentru anul acesta cu 500 de milioane de lei. Prin proiectul legislativ emis în urmă cu o săptămână, se vor acoperi circa 2.000 de noi cereri de garantare a creditului Prima Casă. Mai mult, potrivit documentelor, garanțiile vor fi de acum alocate băncilor în funcție de capacitatea instituților financire de atragere. În prima jumătate a anului 2016, peste 21.000 de români și-au luat apartamente sau case prin programul guvernamental.

Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI