TIOR

ANAF executa ”Prima Casa”

ANAF executa ”Prima Casa”Până în acest moment, ANAF a vândut 31 de apartamente luate prin Prima Casă, executându-i silit pe cei care nu și-au mai plătit ratele la creditul garantat de stat.

Peste 17.4 milioane de lei a încasat Fiscul pentru locuințele din București și din jurul Capitalei, cu un sfert peste prețul de început, scriu cei de la digi24. Astfel, ANAF a avut un câștig suplimentar de aproximativ 3.8 milioane de lei.

Valoarea sumei nu se va opri aici! Fiscul a aunțat faptul că în primăvară va începe procedurile pentru executarea silită a 389 de debitori din cadrul programului Prima Casă.

Cum ajunge ANAF să vândă aceste locuințe? Creditele acordate prin Prima Casă sunt garantate de stat. Astfel, dacă debitorul nu reușește să plătească ratele două luni la rând, banca apelează la stat pentru a-și acoperi jumătate din pierderi. După această etapă, statul își recuperează banii cu ajutorul Fiscului de la rău platnic.

În urmă cu aproape două săptămâni, Ministrul Finanțelor declara faptul că plafonul programului Prima Casă va fi suplimentat în toamnă, dar nu se știe cu cât.

În cadrul unei emisiuni televizate, Adriana Gheorghe – Marketing Manager, DezvoltatorImobiliar.ro, puncta o creștere dublă a cererii de locuințe față de aceeași perioadă a anului trecut și de asemenea, faptul că peste 21.000 de români au cumpărat locuințe prin Prima Casă.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI