TIOR

9 banci primesc fonduri suplimentare pentru Prima Casa!

9 banci primesc fonduri suplimentare pentru Prima Casa!9 bănci primesc fonduri suplimentare pentru Prima Casă. Finanţele anunţă că realocă 28 milioane de lei, bani rămaşi neutilizați de la doua redistribuire a plafonului pentru programul de creditare. În plus, Guvernul pregăteşte o surpriză!

28 milioane lei au fost realocați către 9 bănci din România, pentru ca acestea să poată acorda credite Prima Casă. Instituţiile care beneficiază de fonduri suplimentare sunt următoarele: BRD, BCR, UniCredit, Intesa, OTP, Leumi, Credit Agricole, Banca Transilvania şi Marfin, toate rămase fără plafon de Prima Casă sau cu plafonul pe terminate.

"În condiţiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finanţelor Publice vine în sprijinul românilor ce vor să-şi cumpere o locuinţă. Din sumele constituite pentru acoperirea necesităţilor de garantare în urmă celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei către 9 bănci care şi-au terminat deja plafonul sau urmează să îl epuizeze în mai puţin de 10 zile", este menţiunea comunicatului Ministerului Finanţelor.

Fond de rezervă pentru Prima Casă

Totodată, Ministerul Finanţelor anunţă că a creat un fond de rezervă, la care băncile care-şi epuizează plafoanele pentru Prima Casă vor avea acces.

În primele 6 luni ale anului 2016, programul Prima Casă a generat vânzări de 2 miliarde lei, în condiţiile în care au fost vândute aproape 22.000 credite. Ca o comparaţie, în perioada anterioară nu a fost depăşită bariera de 30.000 de credite Prima Casă vândute în niciun an.

Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI