TIOR

3 banci au epuizat plafonul Prima Casa

3 banci au epuizat plafonul Prima Casa3 bănci au epuizat plafonul Prima Casă alocat de Guvern pentru anul 2016. BCR, ING Bank şi Alpha Bank au rămas fără fonduri pentru programul Prima Casă, scrie economica.net.

În condiţiile în care plafonul Prima Casă pentru anul 2016 este de 1,5 miliarde lei, de aproape 2 ori mai mică faţă de anul 2015, 3 bănci din România au anunţat că au epuizat deja resursele oferite de către Stat pentru a putea acordcredite Prima Casă.

Cea mai mare bancă din ţară, BCR, a solicitat deja suplimentarea programului. Oficialii instituţiei au declarat că au avut aproximativ 5.000 de cereri pentru Prima Casă de la începutul anului 2016, iar în jur de 40% dintre acestea au fost aprobate sau sunt în curs de aprobare. BCR mai informează că programul Prima Casă a acoperit aproape 90% din totalul cererilor de credite noi în cele doar 3 luni scurse din 2016. Singura oferta de creditare ipotecare disponibilă pentru moment la BCR este împrumutul standard în lei, cu avans de 15% şi dobândă fixă pentru primii 5 ani.

ING a oprit şi ea pentru moment creditarea Prima Casă, din lipsa de fonduri. La fel ca şi în cazul BCR, ING păstrează oferta de credite ipotecare în lei, cu acelaşi avans de 15%, dar cu o dobândă variabilă de 3,18% pe an, pentru clienţii care-şi fac asigurare de viaţă.

Aceeaşi situaţie este şi la Alpha Bank, ce dispune doar de oferte de creditare ipotecară standard, cu avans de 15% pentru lei.

Legea dării în plată ar trebui votată în plenul Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare

Legea dării în plată ar trebuii votată în plenul Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare. Unul dintre motivele pentru cererea atât de mare pentru credite Prima Casă era teamă românilor că programul va fi inclus în lege şi va dispărea.

Reprezentanţii BCR au declarat deja că vor cere verificarea legii la Curtea Constituţională şi că vor lua toate măsurile cdebitorii să nu fie nevoiţi să-şi dea casîn plată, după aprobarea legii.

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI