TIOR

Povestea Casei ”Ion Minulescu” (VIDEO)

Povestea Casei Ion MinulescuDăm startul unui mini-serial video, marca Fabricat în România, unde vom afla mai multe povești despre casele memoriale ale celor mai importanți scriitori români. Astăzi, ne oprim undeva lângă Palatul Cotroceni și vizităm apartamentul în care a trăit Ion Minulescu, cunoscut pentru poeziile sale inspirate de simbolism. 

Mai mult decât atât, multă lume nu știe faptul că Ion Minulescu a fost și jurnalist, autor de piese de teatru, dar și critic în același timp. Am stat de vorbă cu Adrian David, muzeograf, iar acesta ne-a povestit mai multe lucruri interesante, puțin cunoscute, cum ar fi pasiunea lui Minulescu pentru operele de artă și pentru...tutun.

”În 1947, Ministrul Artelor de la acea vreme, Ion Pas, a semnat decretul de constituire a colecției Minulescu. Colecție care se vizita duminica între orele 11-13. (...) Ion Minulescu a avut o mare admirație pentru operele de artă. A fost prieten cu mari pictori, precum Theodor Pallady, Camil Resu. La fel a avut o prietenie impresionantă cu Constantin Brâncuși, pe care îl vizita la Paris”, ne-a povestit Adrian David, muzeograf.

Un lucru pe care nu-l găsim în multe muzee de la noi este faptul că aici poți atinge obiectele. Probabil ați întâmpinat mesaje de genul ”Nu atingeți!” sau ”Nu pune mâna!” atunci când ați vizitat alte muzee. Situația este diferită în Casa lui Ion Minulescu. Prin testament, toți cei care vizitează apartamentul scriitorului sunt musafiri. Cu alte cuvinte, vă puteți imagina că mergeți la un ceai ”la Minulescu”. Acum să nu vă închipuiți că există fantome sau spirite care bântuie locuința, noi n-am descoperit niciuna.

Vă lăsăm să urmăriți cu mare atenție interviul de mai jos! Vă garantăm o călătorie preț de câteva minute în vremea Micului Paris interbelic, totul, prin amintirile lăsate de Ion Minulescu.

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI