TIOR

Piata rezidentiala din Iasi, printre cele mai performante din Romania

Piata rezidentiala din Iasi, printre cele mai performante din RomaniaAlina Necula, director vânzări Adama Group Romania, a declarat pentru DezvoltatorImobiliar.ro că piața rezidențială din Iași este printre cele mai performante din România. Adama a dezvoltat un ansamblu în Iași, în zona Copoului, care s-a vândut în proporție de 90%.

 

Conform declarațiilor Alinei Necula, director vânzări Adama Group România, piața rezidențială din Iași este foarte performantă. Din cele 120 de apartamente din cele trei blocuri noi din ansamblul ieșean Copou Bellevue, dezvoltat de Adama, mai sunt disponibile doar nouă locuințe, toate de 3 camere, gradul de ocupare fiind de circa 90%.

 

Alina Necula ne-a marturisit că și celelalte ansambluri din țară dezvoltate de către Adama sunt la mare căutare. Astfel, în complexul rezidențial din Bacău s-au vândut peste 60% din apartamente, în vreme ce în cele din Brașov și Ploiești rata de ocupare este de 50%, respectiv 40-45%. Ansamblurile rezidențiale sunt avantajate și de poziționarea foarte bună, în apropiere sau chiar în centrul orașelor.

 

În București, Adama se concentrează în această perioadă pe finalizarea fazei a doua din ansamblurile Edenia Titan și Evocasa Optima. Pentru primul complex, lucrările la a doua etapă se vor finaliza în septembrie 2013. Cu toate acestea, în jur de 25% dintre apartamentele din a doua fază au fost deja vândute, în timp ce locuințele din prima fază au fost vândute în întregime. În Evocasa Optima mai sunt disponibile doar opt unități locative din prima etapă. Una peste alta, piața rezidențială din București este foarte profitabilă pentru Adama, la fel ca cea din provincie.

 

Referitor la situația programului Prima Casă, Alina Necula a declarat pentru DevoltatorImobiliar.ro: “Chiar dacă nu se vor mai suplimenta fondurile pentru Prima Casă, se vor găsi soluții pentru piața rezidențială . Va fi greu, însă noi oferim deja soluții de finanțare direct la dezvoltator. Finanțăm achiziția cumpărătorului pe o perioadă între trei și cinci ani, în funcție de orașul în care se cumpără. În București este pe trei ani, iar in provincie pe cinci ani”.

 

Vezi mai jos interviul cu doamna Alina Necula:

 

Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI