TIOR

Lumea de poveste a lui Tudor Arghezi (VIDEO)

Lumea de poveste a lui Tudor Arghezi (VIDEO)Continuăm mini-serialul video, marca Fabricat în România, unde aflăm mai multe povești despre casele memoriale ale celor mai importanți scriitori români. Ne oprim astăzi pe strada Mărțișor din sectorul 4 al Capitalei. Aici se află casa în care a locuit Tudor Arghezi, locuință care a preluat numele străzii: ”Mărțișor”.

Poetul a tăit aici începând cu anul 1930. Conform dorinței acestuia, începând cu anul 1974, Mărțișorul a devenit casă memorială. Clădirea impunătoare pentru acea dată este compusă din parter și etaj, în total având 18 camere plus dependinţe. Casa lui Tudor Arghezi este vizitată în fiecare an de aproximativ 6.000 de vizitatori.

Poate cel mai impresionant loc este livada cu cireși. Am stat de vorbă cu Marieta Mihăiță, muzeograf și am aflat cât de importanți au fost acești copaci pentru peot.

”Livada cu cireși a intrat cumva in istoria literară pentru faptul că a fost principala sursă de venit pentru familia Arghezi (...) Casa memorială Tudor Arghezi este una dintre cele mai vizitate case memorile. Aparține de Muzeul Literaturii Române. Noi am avut norocul ca Tudor Arghezi să scrie pentru toate categoriile de vârstă, începând de la grădiniță care au aflat deja de zdreanță și până la copii mai mari care au trecut de a doua tinerețe”, ne-a spus Marieta Mihăiță, muzeograf.

Vă invităm să urmăriți imagini de poveste surprinse de noi pe tărâmul lui Tudor Arghezi.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI