Avocat: Atentie cand negociati conditiile legii darii in plata (VIDEO)

08-08-2016 / Interviuri

Avocat: Atentie cand negociati conditiile legii darii in plata (VIDEO)Mulți dintre cei care au apelat la un credit ipotecar pentru o locuință, ajung la un moment dat în imposibilitatea de plată a ratelor către bancă. După multe dezbateri aprinse între instituțiile bancare și inițiatorii legii dării în plată, aceasta a intrat în vigoare la începutul lunii mai. Ce presupune această lege? Pe scurt, toți cei care au un credit ipotecar și nu mai pot plăti ratele, pot începe demersul pentru darea în plată a imobilului către bancă.

Într-un interviu acordat portalului nostru, Daniela Mohanu, avocat, îi sfătuiește pe cei care ajung la negocieri cu banca, să meargă însoțiți de un avocat.

”În situația în care banca agreează să negocieze cu debitorul, cu consumatorul, acesta din urmă să fie foarte atent și sfatul nostru este să fie totuși însoțit de un avocat, pentru a evita inserarea altor clauze abuzive în contract cu ocazia acestor negocieri”, spune Daniela Mohanu.

Până la negocieri, există anumiți pași ce trebuie urmați. Primul, spune avocata Daniela Mohanu, este informarea creditorului, prin intermediul unui executor judecătoresc, al unui avocat sau al unui notar public, o notificare prin care îl informează că a decis să îi transmită dreptul de proprietate asupra imobilului în vederea stingerii datoriei izvorând din contractul de credit ipotecar.

De reținut este faptul că această lege nu se aplică și pentru creditele acordate prin programul Prima Casă.

Care sunt ceilalți pași de urmat pentru darea în plată a imobilului către bancă, dar și pentru ce tipuri de credite se aplică această lege, puteți afla în interviul de mai jos cu Daniela Louise Mohanu, avocat.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.