TIOR

Antoanela Comsa, Director General Gran Via Romania: Acum e cel mai bun moment sa cumperi o locuinta

Antoanela Comsa, Director General Gran Via Romania: Acum e cel mai bun moment sa cumperi o locuintaÎntr-un interviu acordat în exclusivitate pentru www.DezvoltatorImobiliar.ro, Antoanela Comşa, director general Gran Via România a vorbit despre decizia companiei de a începe construcţia ansamblului rezidenţial de pe Bulevardul Timişoara 58, despre planurile Gran Via în viitorul apropiat, dar şi despre piaţă rezidenţială din România.

 

În 2007, spaniolii de la Gran Via cheltuiau peste 120 de milioane de euro cumpărând 3 terenuri  în Bucureşti, unde se aflau fostele fabrici Frigocom, Electrotehnica şi Tricodava (toate in Sectorul 6), dar şi un teren de 6,5 hectare în Constanţa. Planurile Gran Via erau să înceapă valorificarea acestor terenuri cât mai repede, construind proiecte rezidenţiale. A fost nevoie de 6 ani pentru că planurile spaniolilor să înceapă să prindă contur.


“Am decis să începem primul proiect rezidenţial pe terenul fabricii de la Frigocom pentru că aici a fost nevoie de cea mai mică investiţie”


Investiţia Gran Via în primul bloc de apartamente din România, din ansamblul rezidenţial Timişoara 58 Apartments (pe terenul fostei fabrici Frigocom) a fost de 4,5 milioane de euro. “Am ales să începem să construim pe terenul fostei fabrici Frigocom pentru că aici investiţia era cea mai mică: 4,5 milioane de euro. După cum probabil ştiţi, noi construim din fonduri proprii, pe banii acţionarilor. În Timişoara 58 Apartments vorbim despre un bloc de 6 etaje... Pe celelalte terenuri pe care le avem în Capitală puteam să construim blocuri de până la 20 de etaje şi de  până la 14 etaje”, ne-a mărturisit doamna Comşa.De ce a durat atât de mult începerea primului proiect rezidenţial?


Dificultăţile financiare ale Spaniei, la care se adaugă lipsa încrederii în piaţa imobiliară din România au făcut că grupul Gran Via să ezite începerea proiectelor rezidenţiale în ţara noastră. Abia la jumătatea anului trecut, compania s-a apucat de treabă. În prezent, lucrurile stau mult mai bine: “Credem că în sfârşit acum este cel mai bun moment pentru cumpărarea unei locuinţe. Mizăm pe acest lucru. De aceea am şi hotărât să construim primul bloc de apartamente din Drumul Taberei, primul nostru proiect rezidenţial. Ansamblul Timişoara 58 Apartments se adresează în special persoanelor care pot accesa credite Prima Casă. Vizăm şi clienţii care vor un upgrade imobiliar. Credem că este foarte rentabil pentru bucureşteni să cumpere un apartament nou, într-un ansamblu rezidenţial, decât să se mute într-un bloc vechi, de acum câţiva zeci de ani” explică doamna Comşa.


“Suntem deschişi la toate modalităţile de plată. Vrem să le oferim clienţilor tot sprijinul de care au nevoie”


În ceea ce priveşte modalităţile de plata pentru apartamentele noi din Drumul Taberei, doamna  Comşa ne-a spus că vor fi acceptate majoritatea opţiunilor, de la credite ipotecare şi imobiliare, până la plata cash, însă nu şi ratele la dezvoltator: “Vom găsi soluţii pentru fiecare client în parte să-l ajutăm să achiziţioneze o locuinţă aici. Suntem dispuşi şi să rezervăm apartamente pentru 3 luni de zile, pentru cei care vor să-şi vândă locuinţele actuale şi au nevoie de mai mult timp pentru a strânge banii necesari. Colaborăm cu agenţia imobiliară Imoteca şi cu brokerul Kiwi Finance, care ne vor ajuta”.


Primul bloc de apartamente noi din Drumul Taberei construit de Gran Via este alcătuit din 84 de locuinţe, marea majoritate de 2 şi 3 camere, care se vând la preţuri începând cu 44.000 de euro, fără TVA. Apartamentele au contorizări individuale pentru utilităţi şi dotări şi finisaje moderne. Locuinţele vor fi finalizate în luna aprilie 2014.


În funcţie de cum se vor vinde locuinţele din primul bloc al ansamblului, Gran Via va continua mai devreme sau mai târziu lucrările la celelalte blocuri ale proiectului. Compania vizează un ritm de vânzări de 10-15 apartamente pe lună.Vezi mai jos interviul video cu doamna Antoanela Comşa:

 

Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI