Volumul lucrarilor de constructii – una calda, alta rece

18-04-2017 / Blog imobiliar

Volumul lucrarilor de constructii – una calda, alta receCreștere de peste 20% pentru volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, în luna februarie față de luna ianuarie din acest an, arată datele transmise de Institutul Național de Statistică (INS). 

Pe de altă parte, faţă de luna februarie a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,4%, respectiv cu 9,1%.

În primele două luni din 2017, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,1%, respectiv cu 7,6%.

”În luna februarie din acest an, față de luna ianuarie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 24,1%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 28,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 25,9%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 0,1%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 28,5%, clădirile nerezidenţiale cu 24,2% şi la clădirile rezidenţiale cu 18,8%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 0,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 9,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi au crescut cu 5,0%, respectiv cu 2,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 7,5%. S‐au înregistrat creşteri la construcţiile inginereşti cu 3,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,0%.”, apare în comunicatul transmis de INS.

 indicii

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.