TIOR

Vezi cu cat s-au scumpit apartamentele ANL din Romania

Vezi cu cat s-au scumpit apartamentele ANL din RomaniaApartamentele ANL din România s-au scumpit cu 16%. 1.700 lei/mp este noul preţ al locuinţelor construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, de la aproximativ 1.450 lei/mp.

 

Tinerii care doresc să cumpere locuinţe ANL, după ce au locuit cu chirie în acestea, vor plăti mai mult cu circa 150 lei/mp, preţ la care se adaugă un comision de 1%. Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat în Monitorul Oficial noua bază de la care se calculează preţul unei locuinţe ANL. 1.691 lei/mp este preţul apartamentelor ANL, mai mare cu 16% (de la 1.456 lei/mp).

 

Apartamentele ANL pot fi cumpărate chiar şi prin rate, potrivit ordonanţei nr. 6/2014, care stipulează că "preţul locuinţei se poate achita integral, la dată încheierii contractului de vânzare, din surse proprii ale beneficiarului şi/sau din credite contractate de beneficiar de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la dată înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară, sau în rate lunare cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare".

 

Avansul va fi de 15% din valoarea de vânzare. Dobânda de referinţă BNR + 2% - modul de calcul.

 

Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI