Vezi cati romani isi fac asigurari obligatorii de locuinte

01-11-2015 / Blog imobiliar

Vezi cati romani isi fac asigurari obligatorii de locuinteÎn continuare, românii nu se înghesuie să-şi facă asigurări obligatorii de locuinţe. Chiar dacă numărul asigurărilor a crescut cu peste 20.000 unităţi, între august şi septembrie 2015, nici măcar 20% din casele şi apartamentele nu sunt asigurate.

 

Din cele 8,5 milioane de locuinţe din România, doar aproximativ 1.532.000 aveau poliţe de asigurări obligatorii PAD, la finalul lunii septembrie 2015, cu circa 38.000 mai puţine că în septembrie 2014.

 

Potrivit informaţiilor, aproximativ trei sferturi dintre poliţele active la nivel naţional erau pentru locuinţe din mediul urban, iar un sfert pentru locuinţe din mediul rural. Peste 90% dintre poliţele de asigurări sunt încheiate pentru locuinţe de tip A (casele şi apartamentele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi doar aproximativ 10% sunt pentru locuinţe de tip B (locuinţele cu pereţii exteriori din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

 

Ca şi costuri, asigurările obligatorii sunt 20 euro pentru locuinţele care se încadrează în categoria A (suma maximă asigurată 20.000 euro) şi 10 euro în cazul locuinţelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

 

Cele mai multe asigurări PAD sunt în Bucureşti, cu un procent de 20% din total. În Muntenia şi în Transilvania sunt 19%, respectiv 17% din asigurări, iar la polul opus, în Maramureş, Bucovina şi Crişana sunt 2%, 3% respectiv 4%.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.