TIOR

Vestul Capitalei, atractie pentru cladirile de birouri

 Vestul Capitalei, atractie pentru cladirile de birouriÎn prima jumătate a anului, ponderea tranzacțiilor clădirilor de birouri din zona de centru-vest a Bucureștiului a crescut cu 33% din totalul pieței de pre-închirieri și închirieri, arată un studiu realizat de o companie de consultanţă imobiliară. Cu toate acestea, se menține pe locul doi, după zona de nord a Capitalei.

În perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, proiectele mari de clădiri de birouri din zona de centru-vest au înregistrat o creștere uriașă, iar în acest fel managerii companiilor au fost atrași de sedii noi. Sub-zonele Orhideea-Politehnică şi Cotroceni au fost pe primul loc în top, au atras tranzacţii de birouri de aproximativ 50.209 mp, numai în primele şase luni din 2016, conform datelor din studiu. Statisticile mai arată faptul că față de anul trecut, volumul tranzacţiilor este dublu comparativ cu valoarea tututor tranzacțiilor. În 2015, în această zonă s-au făcut contracte de închiriere pentru 19.000 mp.

"În piaţa de birouri a existat un dezechilibru semnificativ în ultimii cinci ani. Zona Barbu Văcărescu - Dimitrie Pompei s-a dezvoltat accelerat, în timp ce zona de centru-vest şi zonele ultracentrale au avut un ritm mai lent, puţine proiecte au fost demarate şi, de regulă, acestea au fost de suprafeţe mici sau medii. În ultima perioadă am remarcat, însă, un interes în creştere atât din partea dezvoltatorilor cât şi din partea companiilor pentru zona Orhideelor - Politehnică şi credem că în următorii trei, patru ani această zonă va fi în lumina reflectoarelor, iar stocul de birouri aferent va recupera parţial decalajul faţă de zona de centru-nord", spune Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting.

Totuși, zona de nord din București este în continuare pe primul loc, cu peste 81.000 mp și o pondere de 54% din totalul tranzacțiilor, în primul semestru al anului. Pe de altă parte, a pierdut 14% din cota de piață numai în ultimele șase luni ale lui 2016.

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI