Vesti proaste pentru dezvoltatorii imobiliari persoane fizice

07-09-2016 / Blog imobiliar

Vesti proaste pentru dezvoltatorii imobiliari persoane fiziceProiectul de modificare a Codului Fiscal aduce schimbări și pe piața imobiliară. Astfel, dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi impozitați cu 16%, ca activități independente, față de 1% sau 3% pentru valoarea proprietății vândute, scriu cei de la Profit.ro.

Ce spun documentele obținute? La articolul 111 - referitor la definirea venitului din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal, apare un nou alineat, alineatul (9), în următoarea formă: ”(9) Prezentul articol nu se aplică veniturilor obținute din transferul bunurilor imobile din patrimoniul afacerii, acestea fiind impozitate conform regulilor prevăzute la Cap. II - Venituri din activități independente.”

În momentul de față, dezvoltatorii imobiliari persoane fizice achită un impozit pe tranzacțiile imobiliare la fel ca persoanele care vând locuințe din patrimoniul personal, cu diferența că plătesc TVA. În actualul cod fiscal, pentru vânzarea de imobile, cu excepția locuințelor, caselor de vacanță, a celor moștenite sau retrocedate, se plătește TVA, pentru că sunt considerate activități comerciale.
În prezent, dezvoltatorii persoane fizice nu datorează impozitul pe venit de 16% pentru activități independente, ci un impozit de 1% sau 3% ca în cazul celor care vând din patrimoniul personal.

Iar aceasta nu este singura modificare. Proiectul de Cod fiscal le va impune angajatorilor, sub amenințarea amenzii, să majoreze salariile brute. Mai mult, contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi mărite de la 10.5% la 21.7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5.5% la 8.9%.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.