Vanzarile de case si terenuri, scutite de impozit – cu o conditie

09-01-2017 / Blog imobiliar

scutiri impozitGuvernul condus de Sorin Grindeanu, abia instalat la Palatul Victoria, începe lupta împotriva taxelor și impozitelor. Printr-o ordonanță de urgență de modificare a Codului fiscal, vânzările de case și terenuri vor fi scutite de impozit în cazul în care valoarea acestora este de cel mult 450.000 lei. Pentru restul tranzacțiilor cota de impozit va fi de 3%.

Măsurile au fost aprobate vineri de Executiv. Iată ce apare în document:

"(1) Definirea venitului din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal

La transferul dreptului de proprietate și al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcțiilor de orice fel și a terenurilor aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil.

Venitul impozabil se stabilește prin deducerea din valoarea tranzacției a sumei neimpozabile de 450.000 lei.”

Măsura apare și în programul de guvernare PSD, iar aceasta are ca scop încurajarea tranzacțiilor imobiliare, totodată și creşterea industriei de construcţii.

În acest moment, impozitul diferă în funcție de perioada de deținere a imobilului. În cazul în care acesta a fost proprietatea persoanei fizice mai puțin de 3 ani și valoarea imobilului de vânzare este mai mică de 200.000 lei, cota de impozit este 3%. Pentru valori mai mari de 200.000 lei, tranzacțiile imobiliare sunt taxate cu 1% + 4.000 lei sau 2% + 6.000 lei, în funcţie de vechimea proprietăţii.

De reținut! Măsurile vor fi aplicate de la momentul publicării ordonanței în Monitorul Oficial. Acestea vor fi valabile numai pentru tranzacțiile încheiate de la data de 1 a lunii următoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.