TIOR

Unde s-au ieftinit si unde s-au scumpit apartamentele in Europa

Unde s-au ieftinit si unde s-au scumpit apartamentele in EuropaApartamentele din ţările europene s-au ieftinit uşor în ultimul trimestru al anului 2013, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2012. Vezi care sunt statele cu cele mai mari scăderi de preţuri, dar şi cele unde locuinţele s-au scumpit.

 

Conform unui sondaj Eurostat, apartamentele din zona euro s-au ieftinit cu 0,7% în ultimul trimestru din 2013, în timp ce locuinţele din Uniunea Europeană s-au ieftinit cu doar 0,3%.

 

 

Unde au scăzut şi unde au crescut preţurile apartamentelor din Europa

 

Dintre statele membre UE, cele mai mari creşteri de preţuri la apartamente au avut loc în Letonia (2,7%), Estonia şi Lituania (fiecare cu 2,6%). De asemenea, şi în Irlanda locuinţele s-au scumpit, cu 2,5%. La polul opus, apartamentele din Ungaria, Spania, Danemarca şi Italia au avut un regres în ceea ce priveşte preţurile, între 1,2% şi 1,8%.

 

În România, indicele preţului locuinţelor s-a redus cu 0,7% în ultimul trimestru al anului trecut. Totuşi, raportat la ritm anual, apartamentele s-au scumpit cu 0,2%.

 

Din punct de vedere al ritmului anual, în Estonia, Letonia şi Suedia s-au înregistrat măriri de preţuri semnificative (de minimum 7%). În Croaţia, Cipru şi Spania, locuinţele s-au ieftinit, cu între 6,3% şi 14,4%.

Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI