TIOR

Un dolar, pretul unei case istorice din Memphis, Statele Unite

Un dolar, pretul unei case istorice din Memphis, Statele UniteAproape 25 de ani i-a luat unui cuplu american până şi-au găsit casa perfectă şi încă la un preţ incredibil. Jose şi Jennifer Velazquez au cumpărat o locuinţă istorică din Memphis, Tennessee, la preţul de 1 dolar!

 

Casa numită James Lee, după numele unui proprietar, este o locuinţă istorică, construită în anul 1848. Vreme de mai bine de jumătate de secol, casa a fost abandonată, după moartea proprietarei şi după ce asociaţia care se ocupa de închirierea locuinţei a lăsat-o în paragină. De altfel, asociaţia avea de gând să transforme casa în muzeu, însă acest lucru nu a mai avut loc.

 

În anul 2011, primăria oraşului Memphis, din statul american Tennessee, a lansat o cerere către locuitori pentru restaurarea casei, ce era listată şi la Registrul Naţional Istoric.

 

Jose Velazquez şi soţia sa, Jennifer, au răspuns cererii şi au cumpărat casa pentru preţul de 1 dolar. Acum, ei au investit peste 2 milioane de dolari pentru restaurarea locuinţei vechi de peste 150 de ani.

 

Din dată de 17 aprilie 2014, conacul este redeschis publicului, deoarece soţilor Velazquez le-au luat doar 12 luni pentru restaurare.

 

Casă James Lee are 5 apartamente disponibile pentru închiriat pe timpul nopţii. O cameră se închiriază pentru 245 de dolari (preţul minim).

Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI