TIOR

Trusturile de investiții – de o importanță globală

Trusturile de investiții – de o importanță globalăÎn prima jumătate a anului în curs, trusturile de investiții au asigurat o cincime dintre tranzacțiile imobiliare la nivel global. Se prevedere, însă, o diminuare a importanței acestora până anul viitor inclusiv. 
 
 
Majoritatea trusturilor de investiții imobiliare și-au extins aria de activitate pe piața imobiliară internațională în prima jumătate a acestui an, având tendința să depășească investițiile din fiecare dintre ultimii doi ani – acest lucru nu este un detaliu nesemnificativ, având în vedere că suma aproximativă pentru fiecare an este de 80.000 de miliarde de dolari. Astfel, trusturile de investiții a ajuns să acopere 20 de procente din volumul total de tranzacții imobiliare la nivel global. 
 
Investițiile trusturilor s-au dovedit foarte eficiente în domeniul dezvoltărilor imobiliare și al construcțiilor – costurile acestor două sectoare au crescut cu un miliard de dolari față de anul trecut, iar monitorizarea riguroasă a acestor cheltuieli continuă, astfel încât rezultatele să fie cele mai bune.  
 
Tot în comparație cu anul trecut, cele 20 de procente înseamnă o triplare a volumului de investiții – este o creștere destul de bruscă și specialiștii consideră că un asemenea ritm nu poate fi menținut pentru prea mult timp. 
 
Cele 60 de miliarde de dolari din activităţi de tranzacţionare raportate în prima jumătate de an reprezintă un nivel foarte bun, însă multe dintre echipele trusturilor de investiţii imobiliare încep să se confrunte cu dificultăţi în a identifica noi ţinte de investiţii potrivite, atât în privinţa calităţii activului cât şi a preţului”, spune Howard Roth, lider global EY pe Real Estate, conform site-ului Capital.ro. 
 
Trusturile de investiții imobiliare, în special cele americane, și-au concentrat activitatea pe eficientizarea organizațiilor de care răspund, precum și pe optimizarea gestionării riscurilor și pe minimizarea costurilor. 
 
Sursa foto: asgmedia.co.uk. 
 
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI