TIOR

Tranzactiile imobiliare din Romania, crestere uriasa in 2016

Tranzactiile imobiliare din Romania, crestere uriasa in 2016Tranzacţiile imobiliare din România sunt pe culmi foarte înalte. După primul semestru al anului 2016, volumul tranzacţiilor imobiliare era de 340 milioane euro, în creştere cu 80% faţă aceeaşi perioadă din anul 2015.

Conform JLL, o companie de servicii imobiliare profesionale, capitală este pe primul loc în topul tranzacţiilor imobiliare, conduce pe piața locală, cu aproape jumătate din numărul total. Pe locul secund se află oarecum neaşteptat Sibiul, cu aproximativ o treime din tranzacţiile imobiliare finalizate în primul semestru al anului 2016.

Cum arată distribuţia tranzacţiilor imobiliare pe segmente?

45% din tranzacţiile imobiliare realizate în România în prima jumătate din 2016 au fost pe segmentul de retail. Vânzările şi închirierile de clădiri de birouri au atras 38% din tranzacţii, iar cele din sectorul industrial 17% din acestea. 8% din volumul tranzacţiilor reprezintă preluarea unei clădiri de birouri de către banca finanţatoare, în urmă analizei JLL.

Care a fost cea mai importantă tranzacţie imobiliară din România în prima parte a anului 2016?

Cea mai mare tranzacţie înregistrată din primele 6 luni din 2016 a fost cea prin care Sibiu Shopping City a fost cumpărat de către NEPI de la ARGO. Suma la care a fost cifrată achiziţia: 100 milioane euro.

Şi viitorul sună bine pentru piaţa imobiliară din România

Şi următoarea perioada va aduce tranzacţii numeroase cu locuinţe, birouri sau spaţii industriale, arată analiza celor de la JLL. Numărul de case şi apartamente noi care va fi livrat până la finalul anului 2016 este în creştere faţă de ultimii ani, iar proiectele de birouri şi spaţii industriale îşi iau avant.

Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI