Tranzactie uriasa pentru AFI – 100 de milioane EURO

18-08-2016 / Blog imobiliar

Tranzactie uriasa pentru AFI – 100 de milioane EUROAFI a semnat un acord de vânzare a trei dintre cele cinci clădiri de birouri situate lângă mallul Cotroceni. Valoarea acestei tranzacții este de aproximativ 92.7 milioane de euro. Compania are în plan să vândă încă două clădiri cu același randament de aproape 8%, se arată într-un raport transmis de AFI.

Compania nu a oferit încă detalii despre cumpărătorul primelor trei clădiri de birouri. În 2015, cele mai mari tranzacții pe piața de birouri au fost vânzarea clădirilor Skanska 1 și 2 aflate în zona Barbu Văcărescu sau vânzarea sediului Unicredit de lângă Piața Presei Libere.

În primele şase luni ale anului, AFI Europe România a avut un venit total de aproximativ 22,2 milioane de euro, cu 13% mai mult față de aceeași perioadă din 2015. Mai mult decât atât, într-un interviu acordat unei publicații online, David Hay, directorul executiv al AFI Europe România, spune că deja au început lucrările de construcţie la AFI Tech Park. AFI Europe este în România încă din 2005.

Pe primul loc în topul tranzacțiilor imobiliare din primul semestru al anului se află Bucureștiul cu 48% din total, iar pe locul al doilea este Sibiul cu 28%. Cum s-au împărțit procentele în funcție de segmentul imobiliar? 45% din volumul tranzacțiilor au mers către retail, 38% către clădirile de birouri, iar 17% către sectorul industrial. De reținut este faptul că 8% din volumul tranzacțiilor este reprezentat de preluarea unei clădiri de birouri de către insituția financiară care a finanțiat proiectul.

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.