TIOR

Transformarea unei case istorice din Timisoara

Transformarea unei case istorice din TimisoaraCasa Bruck, din Timişoara, veche de mai bine de un secol, a fost renovată de către un italian, ale cărui insistențe au contribuit la strângerea unei sume de 300.000 de euro. Casa Bruck este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraş.

 

Casa Bruck, din Timişoara, una dintre cele mai aspectuoase clădiri din oraşul de pe malul Begăi, construite în stil Art Nouveau şi Secession, a fost renovată de curând de către un italian îndrăgostit de frumuseţea ei. Acesta a reuşit să-şi convingă vecinii să investească 300.000 de euro pentru renovare.

 

Despre casa Bruck, din Timişoara

 

Casa a fost construită în anul 1910, de către doi arhitecţi unguri, la cererea proprietarului Salamon Bruck. La scurtă vreme după ce domnul Bruck şi-a văzut visul cu ochii, acesta a inaugurat o farmacie la parterul casei. Interesant este că farmacia încă funcţionează şi, mai mult decât atât, încă mai păstrează o bună parte din mobilierul de acum peste 100 de ani.

 

Însă, după cum ne putem închipui, anii au trecut şi s-au lăsat greu peste clădirea noastră. După mai bine de un secol, această a început să dea semne de uzură foarte pronunţate, aşa că renovarea să a venit exact la momentul oportun.

Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI