TIOR

Tot mai multi romani isi fac asigurarile obligatorii pentru locuinte

Tot mai multi romani isi fac asigurarile obligatorii pentru locuinteTot mai mulţi români îşi fac asigurările obligatorii pentru locuinţe. În luna noiembrie din anul 2015, numărul asigurărilor obligatorii a crescut la 1.563.962, de la 1.536.962 la sfârşitul lunii octombrie.

 

Asigurările obligatorii de locuinţe, PAD sunt alese de tot mai mulţi români. Dacă la sfârşitul anului trecut erau asigurate doar 1.491.329 de case şi apartamente din ţară, în noiembrie 2015 numărul acestora a crescut la 1.563.962. În total, în România sunt peste 8,5 milioane de locuinţe.

 

74,2% dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban şi 25,8% în mediul rural, iar, în funcţie de tipul de locuinţa, 90,6% din poliţele PAD vizează locuinţele de tip A (cele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exterior din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) şi 9,4% locuinţele de tip B (cele cu pereţii exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic), se arată în statisticile Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

 

Cele mai multe asigurări sunt în Bucureşti

 

Bucureştiul continuă să conducă în topul celor mai multe locuinţe asigurate obligatoriu, cu o cincime din total. De asemenea, şi în Muntenia şi Transilvania sunt foarte multe case şi apartamente cu poliţe PAD, iar în Maramureş, Bucovina şi Crişana sunt cele mai puţine.

 

Fiecare asigurare obligatorie PAD costă 20 euro (pentru imobilele tip A), respectiv 10 euro (pentru imobilele tip B).

 

Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI