Tot ce trebuie sa stii despre contractul de leasing imobiliar

22-08-2013 / Blog imobiliar

Tot ce trebuie sa stii despre contractul de leasing imobiliarCe este leasingul imobiliar? Care sunt diferențele față de creditul imobiliar standard? De ce ai alege un leasing imobiliar? La toate aceste întrebări îți vom răspunde în cuprinsul articolului nostru.

 

Potrivit site-ului conso.ro, produsele de leasing imobiliar se adresează dezvoltatorilor imobiliari, dar și populației care caută să cumpere sau să închirieze o locuință.

 

Care sunt pașii pentru semnarea unui contract de leasing imobiliar?

 

Clientul interesat de un contract de leasing imobiliar va trebui, mai întai, să-și aleagă proprietatea pe care și-o dorește. Dupa aceea, firma de leasing contactată va face o analiză financiară a proprietății ce va fi finanțată. Urmează semnarea contractului de leasing imobiliar și achiziționarea proprietății. Când contractul de leasing imobiliar se termină, clientul va fi noul proprietar al imobilului. Transferul imobilului se va face odată cu plata ultimei rate, care se numește valoare reziduală.

 

Leasing imobiliar pentru dezvoltatori

 

Dezvoltatorii imobiliari pot accesa un produs de leasing imobiliar cu scopul închirierii imobilului sau vânzării acestuia după o perioadă. Pentru închiriere, trebuie avut în vedere că rata leasing-ului să nu fie mai mare decât veniturile care se obțin din chirie.

 

Leasing imobiliar rezidențial pentru persoane fizice

 

În cazul unui leasing imobiliar pentru persoane fizice, perioada de finanțare maximă este in jur de 15 ani, în funcție de suma care urmează să fie contractată. În trecut, contractul de leasing imobiliar putea fi făcut și pe o perioadă de până la 25 de ani. Avansul minim care se cere clientului variază. Unele firme solicită un avans minim de 10%, iar altele chiar și de 25%. Polița de asigurare pentru locuința finanțată se impune la semnarea unui contract de leasing imobiliar.

 

Avantaje și dezavantaje leasing imobiliar

 

Printre cele mai importante avantaje ale unui contract de leasing imobiliar este că, pe durata contractului, finanțatorul păstrează titlul de proprietar, lucru ce-l scutește de costurile altei garanții. Mai mult decât atât, față de un credit bancar standard, un contract de leasing imobiliar are mai multe avantaje, precum închierea asigurării imobilului, evaluările companiei de leasing care se fac proprietății și chiar taxele de vânzare-cumpărare.

 

Un alt avantaj pentru un leasing imobiliar se referă la o flexibilitate mai mare de care se bucură clientul în ceea ce privește avansul și perioada de finanțare. Practic, firma de leasing este mult mai tolerantă cu clienții decât alte instituții financiare.

 

Ca dezavantaj al contractului de leasing imobiliar menționăm perioada de finanțare, ce este, de regulă, mai mică decât în cazul altor împrumuturi.

 

Oferte de leasing imobiliar

 

La ora actuală, pe piața din România există un numar suficient de mare de oferte de leasing imobiliar. O mare parte dintre acestea sunt destinate persoanelor juridice sau persoanelor fizice autorizate.

 

Este și cazul celor de la Garanti Leasing. Clienții persoane juridice sau persoane fizice autorizate pot accesa un leasing imobiliar daca vor să achiziționeze o clădire de birouri, un spațiu comercial sau o hală industrială. Valoarea totala a produsului trebuie să se încadreze între 10.000 de euro și 1.000.000 de euro. Avansul minim este de 25%, iar perioada de rambursare de maximum șapte ani. Astfel, pentru un contract de leasing imobiliar pe șapte ani, la o finanțare de 80.000 de euro, un client va trebui să plătească aproximativ 1.200 de euro lunar.  Dacă se solicită finanțare pentru un anumit bun, acesta trebuie să se afle în proprietatea solicitantului.

 

De asemenea, daca au planificat mutarea într-un sediu nou și au nevoie de resurse financiare, clienții pot achita doar un avans, după care se vor putea instala imediat, urmând să devină proprietari după achitarea tuturor ratelor de leasing și a valorilor reziduale.

 

În cazul în care clienții au în proprietate o clădire, dar vor o anumită sumă de bani, o pot vinde către Garanti Leasing prin intermediul tranzacției de “sales and lease back”. Asta înseamnă că, atunci când o persoană are nevoie de o sumă de bani, își pot ceda o proprietate firmei de leasing. După rambursarea sumei împrumutate prin această tranzacție, aceasta va redeveni proprietara bunului respectiv.

 

Credit Europe Leasing finanțează proiecte imobiliare, precum apartamente, clădiri de birouri, hoteluri, complexuri industriale sau clădiri industriale și terenuri. Clienții care pot face un astfel de contract de leasing imobiliar sunt persoanele juridice. Avansul minim este de 20%, iar perioada de rambursare nu poate depăși 10 ani. Finanțările sunt de tipul sale and lease back.

 

Bank of Cyprus are în portofoliu oferte de leasing imobiliar pentru persoane juridice. Suma minimă ce poate fi finanțată este de 30.000 de euro, avansul se ridică la cel puțin 25%, iar perioada de rambursare este de maximum 10 ani. Valoarea reziduală (ultima rată care se plătește) poate fi inclusă în calculul ratelor lunare sau poate fi negociată la început.

 

Leasing imobiliar pentru case și apartamente noi

 

Oamenii care doresc să cumpere sau să închirieze case sau apartamente în ansambluri rezidențiale pot alege opțiunea unui leasing imobiliar. Complexuri precum Good Afternoon Residence, Good Morning Residence, Cosmopolis sau Linda Residence oferă această posibilitate de finanțare.

 

Sursa foto: economica.net

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.